De la cifre la succes cu Google Analytics

Home - Digital Marketing - De la cifre la succes cu Google Analytics
Facebook
Twitter
LinkedIn

Google AnalyticsVrei să-ți crești numărul de vizitatori pe site și să îți dai seama ce îi atrage? Ei bine, pentru a realiza acest lucru trebuie să te pui în perspectiva utilizatorilor pentru a descoperi ce îi determină să-ți acceseze website-ul și să petreacă timp pe acesta. Din fericire, există un instrument ce ușurează această muncă și te ajută să-ți cunoști vizitatorii mai bine: Google Analytics.

Specialiștii de la Marketing Deck utilizează acest serviciu pentru a monitoriza aproape întreaga activitate a website-ului tău. În baza rapoartelor obținute, interpretăm informațiile despre traficul și comportamentul utilizatorilor pe site pentru a-l putea îmbunătăți.

Continuă să citești acest articol pentru a afla exact ce este și tot ce face acest instrument. De asemenea, află cum informațiile generate îi ajută pe profesioniști să-ți perfectioneze website-ul și capacitatea acestuia de a-ți aduce rezultate.

Google Analytics: O introducere în instrumentul esențial pentru analiza datelor online

Colectarea informațiilor referitoare la activitatea desfășurată în mediul online are un rol important în elaborarea unei strategii eficiente. Acestea ne permit să înțelegem unde s-a procedat bine și unde este loc de îmbunătățire.

Analytics reprezintă unul dintre serviciile oferite în mod gratuit de Google pentru a contribui la dezvoltarea afacerilor în mediul online.

Dar ce face mai exact? Google Analytics monitorizează activitatea utilizatorilor pe website-ul tău și generează rapoarte despre traficul acestuia. Prin intermediul său poți obține o serie de informații despre vizitatorii tăi și comportamentul acestora pe website.

Mecanismul din spatele Google Analytics: Cum funcționează acest instrument puternic de analiză web

Acest serviciu oferă informații valoroase care, interpretate în mod eficient de experți în domeniu, îți pot arăta exact ce aspecte ale website-ului tău necesită îmbunătățiri. Cu Google Analytics și ajutor profesional îți poți crește semnificativ afacerea!

Fiind un proces complex, include o serie de etape pentru a putea oferi rapoarte cu adevărat utile. Pentru a putea înțelege acest proces, mai jos ai o descriere scurtă a pașilor esențiali:

 1. Implementare: Un cod unic generat de aplicație trebuie adăugat pe fiecare pagină a website-ului tău pentru monitorizare;
 2. Colectare date: Odată implementat codul, sistemul colectează informații despre activitatea vizitatorilor;
 3. Prelucrarea datelor: Datele colectate sunt prelucrate și informațiile sunt organizate;
 4. Generare rapoarte: Pe baza informațiilor analizate sunt create rapoarte detaliate;
 5. Interpretare: Experții interpretează informațiile obținute și le utilizează pentru a atinge obiectivele de afaceri.

Descoperă informațiile cheie pentru succesul afacerii tale online

Informațiile complete sunt esențiale pentru a putea lua decizii optime. De acestea depind succesul unei afaceri și atingerea tuturor obiectivelor. Cu ajutorul acestui instrument oferit de Google, primești o imagine completă ce te ajută să înțelegi anumite aspecte și să iei deciziile potrivite.

Printre statisticile importante ce ne ajută să ne dăm seama de situația unei afaceri în mediul online putem enumera:

 1. Traficul și comportamentul utilizatorilor: număr de vizitatori, pagini vizitate, timp petrecut, frecvența de revenire;
 2. Sursa traficului: ce surse au folosit utilizatorii pentru a ajunge pe site: vin organic sau dintr-o campanie PPC?  Acest lucru indică eficacitatea canalelor de promovare folosite;
 3. Conversiile: monitorizarea activităților de achiziție, completarea formularelor de contact și abonarea la newsletter;
 4. Performanța conținutului: ce conținut a reușit să atragă și să mențină un timp îndelungat utilizatorii pe site?;
 5. Date demografice: informații despre vârstă, locație sau alte caracteristici ale vizitatorilor, esențiale pentru determinarea publicului țintă.

Transformă-ți afacerea cu expertiza profesioniștilor în domeniu

Oricine poate avea acces la acest instrument, însă el nu o să se dovedească foarte folositor fără experiență și capacitatea de a înțelege informațiile oferite.

Un expert Google Analytics știe să interpreteze rapoartele obținute și să aplice rezultatele în strategia de marketing. Experiența și cunoștințele fac posibilă îmbunătățirea website-ul tău în vederea atingerii obiectivelor.

Iată câteva motive pentru a înțele de ce ar trebui să lași o agenție de marketing să se ocupe de această etapă:

 • Experiență și competență;
 • Interpretare și luarea deciziilor;
 • Optimizarea strategiilor și a performanței;
 • Personalizare;
 • Economie de timp și resurse.

Marketing Deck: Maximizează performanța afacerii tale

Marketing Deck și Google Analytics te pot ajuta să îți îmbunătățești performanța website-ului. Specialiștii noștri sunt capabili să interpreteze informațiile colectate și să le aplice pentru a-ți aduce rezultate într-un timp scurt.

Obține statistici reale despre afacerea ta în mediul online și alege să o îmbunătățești cu ajutorul expertizei noastre. Beneficiază de o sesiune de consultație gratuită și adresează-ne toate întrebările pe care le ai!

Picture of Paul Ardeleanu

Paul Ardeleanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Ultimele articole publicate

Ești la un click distanță de ședința ta GRATUITĂ de consultanță, de 30 de minute.

Fă și tu parte din povestea noastră