Campanie PPC: Cele mai bune practici

Home - Agentie Google Ads - Campanie PPC: Cele mai bune practici
Facebook
Twitter
LinkedIn

            PPC este abrevierea de la pay per click. Ce este pay per click? Pay per click este o formă de publicitate online. O astfel de campanie te poate ajuta să îți mărești numărul de clienți și numărul de vânzări. Este una dintre cele mai eficiente campanii de publicitate. O campanie PPC poate face minuni dacă e făcută de un profesionist. 

Marketing Deck consideră că o campanie de PPC este o strategie de publicitate digitală ideală pentru afacerile care iși desfășoară activitatea în proporții mari în mediul online. Aceasta implică plata pentru fiecare click pe anunțul afișat în motoarele de căutare sau în rețelele sociale. Cu oamenii potriviți alături de tine, afacerea ta se poate dezvolta foarte mult.

Sfaturi pentru a îmbunătăți rata de clickuri (CTR) într-o campanie PPC

            Îmbunătățirea ratelor de click poate fi un proces destul de anevoios. Cel puțin, dacă nu este făcut de un profesionist în domeniul marketingului digital. Din experiența adunată de-a lungul zecilor de proiecte de succes avem câteva sfaturi care te-ar putea ajuta. Iți vom spune care sunt pașii pe care un profesionist care lucrează la o agentie Facebook Ads i-ar urma pentru o campanie PPC eficientă:

 • un profesionist va alege cuvinte cheie relevante
 • un profesionist va scrie anunțuri atractive
 • un profesionist va optimiza textul anunțurilor
 • un profesionist va folosi extensii de anunț
 • un profesionist alege un landing page relevant
 • un profesionist testează variante de anunțuri

Acestea sunt sfaturile pe care noi i le-am da unei persoane care abia se apucă de campanii PPC. Este întotdeauna mai bine să alegi pe cineva care știe deja aceste lucruri și care știe să le și pună în practică. Noi avem multe proiecte în portofoliu care au reușit datorită acestor pași. 

Nu degeaba suntem numărul unu pe Clutch, cel mai mare portal de agenții din întreaga lume. Noi ne luăm în serios meseria și știm cum să punem în aplicare fiecare idee pe care o avem. Ne respectăm clienții și ne respectăm și pe noi înșine. Lucru care ne înseamnă să ne facem treaba așa cum trebuie.

Cum să scrii anunțuri pentru o campanie PPC 

Scrierea unui anunț de PPC bun se poate dovedi a fi o provocare. Dar acest lucru nu trebuie să demoralizeze pe nimeni. Oferim aici câteva sfaturi de copywriting care te pot ajuta să scrii anunțuri de PPC eficiente. Însă, sfatul nostru este sa consulți o agentie Google Ads pentru a obține rezultate pozitive în timp record.

 1. identifică publicul țintă: Ce probleme încearcă să rezolve? Ce avantaje caută? Ce aduci tu în plus față de alte companii?
 2. scrie un titlu atractiv: titlul este primul lucru care le sare în ochi consumatorilor, așa că asigură-te că este memorabil
 3. include cuvinte cheie relevante: acest pas îți va face anunțul să fie mai relevant
 4. oferă o soluție: revenim la întrebarea, ce probleme încearcă să rezolve să rezolve publicul tău țintă?
 5. fii concis: un anunț lung și irelevant îi va face pe consumatori să se plictisească
 6. testează și optimizează: testează întotdeauna mai multe variante de anunț până o găsești pe cea mai potrivită pentru tine
campanie PPC - agenție marketing

5 metrici cheie pentru a urmări performanța campaniilor de PPC

            Urmărirea metricilor cheie este importantă pentru a observa performanța campaniilor de pay per click. Este de asemenea importantă pentru a identifica ce se poate îmbunătăți și ce nu. Iată 5 metrici cheie pentru a urmări performanța campaniilor de PPC:

 • Rata de clicuri ( CTR ): reprezintă proporția de utilizatori care au făcut click pe anunțurile tale în raport cu totalitatea de vizualizări ale anunțului 
 • Costul pe clic (CPC): reprezintă costul mediu pe click pentru fiecare dintre anunțurile tale
 • Conversiile: reprezintă numărul de acțiuni pe care utilizatorii le-au făcut pe site-ul tău după ce au făcut click pe anunț 
 • Costul pe conversie (CPA): reprezintă costul mediu pentru a obține o conversie pe site-ul tău web
 • Rata de conversie: reprezintă proporția de utilizatori care au realizat o conversie pe site-ul tău în raport cu numărul total de vizitatori 

Rezultate pentru o campanie PPC – consultă agentia Marketing Deck!       

Oferim unele dintre cele mai bune servicii de pay per click din România. Echipa noastră de profesioniști este formată doar din oameni ambițioși care știu cum să îți atingă obiectivele. Vrei să colaborezi cu noi? Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi.

Picture of Paul Ardeleanu

Paul Ardeleanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Ultimele articole publicate

Ești la un click distanță de ședința ta GRATUITĂ de consultanță, de 30 de minute.

Fă și tu parte din povestea noastră